Fiscaal advies

Heb jij een bedrijf in de vorm van een eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap of andere rechtsvorm? Dan is het goed om een specialist in te  schakelen die je fiscaal advies kan geven over de belastingstrategie. Het betalen van belasting is een teken dat je winst maakt, maar het teveel betalen van belasting is natuurlijk nooit fijn. Om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden. Door het inhuren van een specialist weet je zeker dat je wel wat geld zult betalen, maar dat verdient zich uiteindelijk terug bij het fiscaal advies. Maar waar wordt gekeken als je een fiscaal advies krijgt? Hieronder zullen we het hebben over de meest voorkomende adviezen op fiscaal gebied. Heb jij nog aanvullende informatie nodig omtrent dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste beslissingen op het gebied van fiscaal advies.

De structuur van de onderneming

Heb jij een onderneming met meerdere activiteiten die in een besloten vennootschap worden gehouden? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het inschakelen van een fiscaal adviseur. Hierdoor kun jij bepaalde zaken van elkaar scheiden en dat is goed voor het geval er een faillissement ter sprake komt. Hierdoor zie je vaak dat panden in een aparte besloten vennootschap worden gehouden. Reden? Als de werkmaatschappij failliet gaat, dan blijft het pand in de andere onderneming waardoor er geen aanspraak op het pand gedaan kan worden door schuldeisers. Daarnaast zie je ook vaak dat er een personal holding boven de werkmaatschappij staat. Kortom, dit is een enorm complex proces waarbij inhoudelijke kennis vereist is. Om deze reden is het zeker aan te raden om een specialist in te schakelen zodat je zeker weet dat je advies op maat krijgt en dat is wel zo prettig.

De rechtsvorm van de onderneming

Heb jij bijvoorbeeld een eenmanszaak, maar maak jij 500.000 euro winst per jaar? Dan is het verstandiger om jouw onderneming over te zetten in een besloten vennootschap vanuit belastingtechnisch perspectief. Dit is erg lastig en om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Omdat dit ook erg complex is, is het goed om te kijken of je een fiscalist in armen kan nemen die je bij zulke situaties kan helpen. Hierdoor weet je zeker dat het correct wordt uitgevoerd.