Het afsluiten van een lening op latere leeftijd is heel goed mogelijk. Tegenwoordig gaat dit een stuk eenvoudiger en sneller dan vroeger. Denk hierbij aan een passende seniorenlening. Waar dien je alert op te zijn bij het afsluiten van een persoonlijke lening?

Maximale leeftijd verhoogd

De leeftijd tot het doen van een aanvraag is verschillend bij iedere kredietverstrekker. De aanvraag van een seniorenlening vindt plaats vanaf 66 jaar en kan tot 78 jaar geschieden. Een lening afsluiten vanaf 78 jaar? Dit is mogelijk echter gelden vanaf 78 jaar strengere regels zoals de eis om sneller af te kunnen lossen. Banken zijn hierin vaak veeleisender omdat de bank zeker wil weten dat je het bedrag ook echt terug kan betalen.

Seniorenlening is vaak persoonlijk

Diverse kredietverstrekkers bieden leningen aan speciaal voor senioren. Bij deze vorm van lenen, leen je een vast bedrag waarbij de looptijd en de rente vast komen te staan. Door hier actief rekening mee te houden beperk je het aantal risicosituaties.

Aflossingstermijn en rente

Daarnaast is het handig om te letten op de aflossingstermijn omdat diverse aanbieders meer tijd bieden om af te lossen. Hoe eerder je kan aflossen hoe hoger de maandlasten. Probeer hierbij de juiste informatie in te winnen, zodat je precies weet welk bedrag en aflossingstermijn bij je persoonlijke situatie past. De rente staat vast voor de gehele looptijd van de persoonlijke lening.

Aflossingstermijn berekenen

Het is goed om alert te zijn op de aflossingstermijn van je persoonlijke lening. Deze is bij iedere aanbieder anders. Door te berekenen welke aflossingstermijn voor je persoonlijke situatie geldt wordt lenen een stuk verstandiger. Laat je hierbij goed informeren door de adviseur.

Senioren lening en de geldende voorwaarden

De voorwaarden zijn per verstrekker divers en dit is ook toepasbaar op de hoogte van de rente. Ook de bedragen van het te lenen bedrag zijn verschillend. De ene aanbieder maakt gebruik van lage bedragen die geleend kunnen worden terwijl andere aanbieders hogere bedragen aan bieden. Laat je hierover goed informeren en zoek een aanbieder uit die bij jouw persoonlijke wensen en situatie past.