BV oprichten

Heb jij genoeg omzet of wil jij vanuit risicopositie een besloten vennootschap oprichten? Dan is het zeker goed dat je deze website hebt gevonden. Op deze pagina tref je een aantal voordelen van het oprichten van een besloten vennootschap, ook wel bv genoemd, aan. Mocht jij nog vragen hebben over hoe je dit het beste kunt oprichten tegen zo min mogelijk kosten? Dan is het aan te raden om contact met ons opnemen. Het oprichten van een besloten vennootschap gaat namelijk door het inschrijven van de onderneming door een notaris. Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en voor een snelle notaris.

Minder belasting betalen

Als jij meer dan 200.000 euro winst realiseert is het aan te raden om jouw eenmanszaak of vennootschap onder firma om te zetten naar een besloten vennootschap. Hierbij komen wel veel regels kijken, maar uiteindelijk betaal je minder belasting. Bij een eenmanszaak betaal je een tarief van 52% terwijl bij een besloten vennootschap je over de eerste 200.000 ongeveer 15% belasting betaald en alles daarboven 20%. Het nadeel van een besloten vennootschap is dat je gebruikelijk loon moet betalen vanuit de besloten vennootschap naar jezelf. Mocht jij bijvoorbeeld jouw eenmanszaak willen omzetten naar een besloten vennootschap? Dan is het goed om hier aandacht aan te besteden. Dit is namelijk een complexe materie waarom het aan te raden is om een fiscalist hiervoor in te schakelen.

Risicoaansprakelijkheid

Een ander bijkomend voordeel van een besloten vennootschap is dat je qua risico beter gedekt bent dan bij bijvoorbeeld een eenmanszaak. Bij een eenmanszaak ben je namelijk hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schulden die je aangaat met de onderneming. Bij een besloten vennootschap is dat niet het geval waardoor alleen de onderneming failliet kan gaan. Heb jij bijvoorbeeld een lening afgesloten van 200.000 en blijkt dat je de betalingen niet meer kunt betalen, dan zal alleen de besloten vennootschap failliet gaan. Bij een eenmanszaak gaat de schuld hoofdelijk door waardoor jij als persoon failliet gaat en daarom in de schuldsanering kan komen. Dit is dan ook een veel voorkomend probleem. Om deze reden is het goed om hier aandacht naar te kijken zodat je zeker weet dat je geen problemen krijgt in de toekomst. Risico nemen is natuurlijk ondernemen, maar het moet niet zo zijn dat je persoonlijk failliet gaat.